Autorităţile egiptene au prezentat noi descoperiri, aproximativ 250 de morminte vechi de 4.200 de ani în provincia Sohag, în sudul ţării, a anunţat Ministerul Antichităţilor, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În jur de 250 de morminte, dintre care unele având una sau mai multe gropi funerare, şi altele formate dintr-un coridor înclinat care se termină într-o sală funerară", au fost descoperite, a precizat Ministerul într-un comunicat. 

"Aceste morminte datează de la sfârşitul Vechiului Regat până la sfârşitul perioadei ptolemeice", a adăugat el. 

Vechiul Regat este perioada care se întinde între 2.700 şi 2.200 î.Hr., în timp ce dinastia ptolemeică din Egipt a durat 300 de ani, până la moartea Cleopatrei, în 30 d.Hr.

Mostafa Waziri, secretar general al Consiliului general al antichităţilor egiptene, a indicat că unul dintre mormintele din Vechiul Regat prezintă urme de inscripţii hieroglifice şi o cameră pentru "sacrificii". 

Potrivit lui Mohamed Abdel-Badie, un responsabil al Antichităţilor care a condus săpăturile, în morminte au fost găsite vase din ceramică şi obiecte dedicate zeităţilor egiptene.

De asemenea, au fost descoperite vase mici din alabastru, oase umane şi de animale, precum şi relicve de calcar care pot fi "stele funerare (...) datând din a 6-a dinastie", a adăugat specialistul. 

Cairo a anunţat mai multe descoperiri importante arheologice în aceste ultime luni cu speranţa relansării turismului, un sector care s-a confruntat cu multe dificultăţi de la Revoluţia din 2011 prin care a fost îndepărtat de la putere Hosni Mubarak şi până la pandemia de coronavirus din prezent. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.