Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat că a fost ratificat acordul de împrumut cu BIRD în valoare de 150 de milioane de euro. Banii vor fi folosiţi, între altele, pentru construirea şi dotarea de centre de arşi, la Târgu Mureş şi Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ioana Mihăilă a anunţat că în şedinţa de Guvern de miercuri a fost adoptată hotărârea de Guvern care ratifică acordul de împrumut cu Banca Intwernaţ pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, acord negociat de Ministerul Finanţelor cu suportul Ministerului Sănătăţii, care prevede un împrumut de 150 de milioane de euro.

Mihăilă a explicat că împrumutul "va fi utilizat în principal pentru construirea şi parţial pentru dotarea centrelor de arşi de la Târgu Mureş şi de la Bucureşti - vorbim de Spitalul Grigore Alexandrescu, pentru dotarea unor laboratoare care desfăşoară activităţi de screeening pentru cancerul cervical, precum şi pentru achiziţionarea şi operaţionalizarea unui sistem de telemedicină".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.