UEFA a anunţat va distribui 24 de milioane de euro cluburilor de fotbal feminin din Europa, în sezonul viitor, datorită Ligii Campionilor la feminin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul format al competiţiei prevede o fază a grupelor cu 16 echipe. La fel ca la masculin, există sponsori pentru întreg evenimentul, astfel că grupările nu pot face înţelegeri individuale pentru meciuri.

Suma care se va distribui este de patru ori mai mare decât cea actuală. UEFA a precizat că 23 la sută din sumă va ajunge la cluburile care nu participă la competiţie din cele mai bune ligi naţionale, ca „plăţi de solidaritate”.

UEFA a luat şi măsuri pentru ca jucătoarele să fie mai bine protejate. Astfel, din sezonul viitor cluburile participante au posibilitatea de a-şi adapta loturile în orice moment pentru a înlocui temporar jucătoare care sunt însărcinate sau sunt în concediu de maternitate sau pentru a le reintegra pe cele care revin.

Cele 16 participante în faza grupelor vor primi câte 400.000 de euro. Viitoarea câştigătoare ar putea obţine, în funcţie de rezultate, 1,4 milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.