Salvamontiştii din MAramureş avertizează asupra apariţiei unui urs pe traseul care urcă de la Mănăstirea Pietroasa spre staţia meteo Iezer din Pietrosul Rodnei şi recomndă turiştilor prudenţă maximă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Salvamont Maramureş informează despre apariţia ursului pe traseul turistic care urcă de la Mănăstirea Pietroasa spre staţia meteo Iezer din Pietrosul Rodnei. Imaginile de mai jos au fost făcute în urmă cu aproximativ 3 ore. Vă recomandăm prudenţă în cazul parcurgerii traseelor turistice din M-ţii Rodnei şi M-ţii Maramureşului. Deocamdată este semnalată prezenţa animalului doar în zona mai sus amintită dar, după cum se ştie, urşii pot străbate kilometri întregi în căutarea hranei”, au transmis, marţi, salvamontiştii din MAramureş.

Recomandările specialiştilor pentru turişti, în cazul în care sesizează prezenţa urşilor:

- nu intraţi în panică;

- nu faceţi zgomote stridente în ideea de a speria animalul, s-ar putea că acestea să fie percepute că o ameninţare, de unde şi un posibil atac;

- îndepărtaţi-vă în direcţia opusă, retrageţi-vă ordonat în cazul grupurilor.

- anunţaţi prezenţa animalului la 112 sau Dispecerat Naţional Salvamont - 0725826668.

- în timpul drumeţiilor ţineţi grupul compact, păstraţi permanent o conversaţie, pentru a vă face auzită prezenţa, nu părăşiţi traseele turistice.

- obţineţi informaţii despre zonă şi traseele pe care doriţi să le parcurgeţi de la Dispeceratul Naţional Salvamont

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.