Submarinul dat dispărut în largul Bali, cu 53 de membri ai echipajului la bord, s-a ”scufundat”, a anunţat un purtător de cuvânt al Marinei indoneziene, iar autorităţile cred că echipajul şi-a epuizat rezerva de oxigen, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În baza unor elemente care credem provin de la KRI Nanggala, am schimbat statutul submarinului de la «dispărut» la «scufundat»”, a anunţat într-o conferinţă de presă Yudo Margono.

Fragmente din submarin, care nu a mai răspuns de miercuri, au fost găsite, dintre care unele provin din interiorul submersibilului, care sugerează că a suferit pagube iremediabile.

Sute de militari şi aproximativ 20 de nave sunt mobilizaţi, de miercuri, în vederea localizării KRI Nanggala 402, un submersibil vechi de 40 de ani.

POSIBILĂ SPARGERE A REZERVORULUI

Marina a estimat că membrii echipajului dipuneau de rezerve de oxigen de maximum 72 de ore, în cazul unei pene electrice, iar acest termen a expirat sâmbătă dimineaţa, ceea ce face imposibilă o eventuală supravieţuire.

Un strat de hidrocarburi reperat în zona în care submersibilul s-a scufundat sugerează o posibilă spargere a rezervorului sau chiar o dislocare a submarinului, potrivit unor experţi.

Autorităţile militare au anunţat iniţial că submarinul s-ar fi scufundat la 700 de metri adâncime, un nivel mult mai mare decât cel pentru care a fost conceput.

Submarinul de fabricaţie germană a cerut autorizaţia să se scufunde, în cadrul unor exerciţii militare implicând lansarea unor torpile, înainte de a ”dispărea”.

Statele Unite au trimis trupe aeropurtate, iar două nave din cadrul Marinei australiene au sosit în zonă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.