Armata americană urmează să trimită o echipă aeropourtată să ajute Indonezia să caute un submarin dat dispărut cu 53 de membri ai echipajului la bord, anunţă Pentagonul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Departamentul american al Apărării este ”profund întristat” de vestea dispariţiei, miercuri, în cursul unor exerciţii militare, a submarinului KRI Nanggala 402, a anunţat joi, într-un comunicat, un purtător de cuvânt al departamentului, John Kirby.

”La solicitarea Guvernului indonezian, trimitem trupe aeropurtate pentru a ajuta în căutarea submarinului dispărut”, a anunţat el.

Şeful Pentagonului Lloyd Austin urmează să discute vineri cu omologul său indonezian Prabowo Subianto ”despre alte mijloace pe care Statele Unite le-ar putea pune la dispoziţie în ajutor”, a anunţat Kirby.

Căutările submarinului se concentrează asupra unui strat de hidrocarburi descoperit la nord de Insula Bali, unde s-a scufundat submersibilul, a anunţat un purtător de cuvânt al Marinei indoneziene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.