Cafeaua are gust amar în ultima vreme? Scăpaţi de acumulările de cafea cu această metodă rapidă şi uşoară de curăţare a aparatului de cafea cu oţet şi apă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este posibil ca aparatul dvs. de cafea să nu fie atât de curat pe cât credeţi. Unele dintre semnele de avertizare ale unui aparat sau espressor de cafea murdar sunt clare: depunerile uleioase şi acumularea de minerale se formează în cele din urmă pe aparatul de cafea şi pe recipient, creând pete, înfundând procesul de preparare şi producând o cafea cu gust amar. Dar germenii şi bacteriile pe care nu le puteţi vedea ar putea pune o problemă şi mai mare.

Un studiu realizat de NSF International menţionează aparatele de cafea drept al cincilea loc cel mai murdar din casa dvs., jumătate din recipientele testate conţinând mucegai. Aceste organisme pot provoca reacţii alergice sau chiar infecţii, astfel încât, fără o curăţare adecvată, aparatul de cafea vă poate îmbolnăvi.

Vestea bună este că puteţi învăţa cum să curăţaţi un aparat sau espressor de cafea pentru a arăta (aproape) nou în doar câţiva paşi simpli. Iată cum să vă curăţaţi aparatul de cafea cu oţet şi apă.

De asemenea, vă vom arăta cum să detartraţi un aparat de cafea cu capsule - sunt aceleaşi materiale, doar un proces uşor diferit. Indiferent de ce fel de aparat de cafea aveţi, va trebui să acordaţi puţin timp pentru a permite oţetului să funcţioneze, aşa că nu o faceţi chiar înainte de a găzdui oaspeţi iubitori de cafea.

Pasul 1: Amestecaţi oţet şi apă

Pentru a curăţa aparatul de cafea, începeţi prin umplerea rezervorului cu un amestec de jumătate oţet distilat alb şi jumătate de apă. Puteţi creşte raportul dintre oţet şi apă dacă aparatul dvs. de cafea are un caz de acumulare deosebit de intens. Oţetul nu numai că igienizează aparatul de cafea şi carafa, dar va dizolva şi orice depozite de minerale acumulate.

Pasul 2: Porniţi aparatul

Poziţionaţi un filtru în coş şi porniţi aparatul. La aproximativ jumătatea preparării, opriţi aparatul de cafea şi lăsaţi soluţia de oţet rămasă să se înmoaie în carafă şi în rezervor timp de aproximativ 30 până la 60 de minute, în funcţie de cantitatea de acumulare pe care aveţi nevoie să o curăţaţi.

Pasul 3: Finalizaţi ciclul şi curăţaţi

Porniţi din nou aparatul de cafea şi lăsaţi-l să finalizeze ciclul de preparare. Aruncaţi filtrul de hârtie, dacă există, şi turnaţi soluţia de oţet.

Acum puteţi spăla mirosul şi gustul de oţet din cafetiera. Umpleţi rezervorul cu apă proaspătă, puneţi un filtru în coş, porniţi aparatul de cafea şi lăsaţi-l să termine ciclul de preparare. Scoateţi filtrul, turnaţi apa şi repetaţi cu apă curată pentru un al doilea ciclu. Ştergeţi aparatul de cafea şi oala de cafea cu o cârpă curată.

Cum se curăţă un aparat de cafea cu capsule

Nu vă faceţi griji; curăţarea aparatului de cafea cu capsule nu este mai complicată decât o a unei versiuni tradiţionale. La fel ca la un aparat de cafea standard, oţetul alb distilat şi apa sunt soluţia dvs. de curăţare.

Pasul 1: Spălaţi exteriorul aparatului

Înainte de a începe să vă dezmembraţi sau să vă detartraţi aparatul de cafea, ar trebui să daţi exteriorului o spălare bună. Rezervorul, tava de scurgere şi capacul acestuia, precum şi suportul şi pâlnia pot fi spălate în maşina de spălat vase. Cu toate acestea, nu puneţi capacul rezervorului în maşina de spălat vase. Alternativ, aşezaţi-le într-o chiuvetă umplută cu apă fierbinte şi aproximativ 1 linguriţă de detergent lichid pentru vase. Lăsaţi-le să se înmoaie 15 minute, apoi clătiţi bine şi uscaţi cu prosopul.

Pasul 2: Curăţaţi interiorul aparatului

În timp ce piesele detaşabile se spală sau se înmoaie, luaţi o periuţă de dinţi curată şi periaţi uşor orice măcinat de cafea blocat în suportul de capsule. Cât sunteţi acolo, folosiţi o cârpă umedă pentru a îndepărta orice acumulare. Finalizaţi lucrarea ştergând exteriorul cu o cârpă înmuiată cu un produs de curăţare universal.

Dacă observaţi depuneri de calcar (acumulare de crustă albă), pur şi simplu înmuiaţi o parte din cârpă în oţet alb, aplicaţi-o în zona afectată şi lăsaţi-o să se înmoaie câteva minute. Ştergeţi din nou şi urmele albe ar trebui să dispară. Finalizaţi prin reasamblarea aparatului de cafea.

Pasul 3: Rulaţi soluţia de oţet

Înainte de a începe să curăţaţi un aparat de cafea aparatului cu capsule, asiguraţi-vă că nu are capsule în el. Aşezaţi o cană mare goală pe tavă. Goliţi orice apă din rezervor şi îndepărtaţi filtrul de apă dacă aveţi unul.

Umpleţi rezervorul la linia maximă cu o soluţie de oţet distilat şi apă într-un raport 1:1. Porniţi aparatul, selectaţi cea mai mare setare a cupei şi lăsaţi soluţia de oţet să treacă prin maşină de câte ori este nevoie pentru a apărea semnul de „Adăugaţi apă”. Aruncaţi lichidul fierbinte din cană într-o chiuvetă după fiecare preparare.

Pasul 4: Lăsaţi să stea şi apoi clătiţi rezervorul

Lăsaţi aparatul de cafea expresorul să stea cel puţin 30 de minute. Când timpul a trecut, scoateţi rezervorul şi clătiţi-l cu apă pentru a scăpa de orice reziduu de oţet. Probabil că va trebui să clătiţi de câteva ori.

Pasul 5: Porniţi-l cu apă

Repetaţi pasul 1, dar cu apă simplă pentru a clăti oţetul de pe aparat. Din nou, aşezaţi o cană goală pe tava de scurgere. Se toarnă apă în rezervor până la linia maximă de umplere. Utilizaţi cea mai mare setare a cupei şi lăsaţi apa să curgă prin maşină de câte ori este nevoie pentru ca aceasta să se golească.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.