Casa Vârnav Liteanu, imobilul înscris în Lista monumentelor istorice a judeţului Suceava, va intra în administrarea Institutului Naţional al Patrimoniului (instituţie aflată în subordinea Ministerului Culturii), potrivit unei Hotărâri de Guvern aprobată joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Casa boierească, ridicată în secolul al XVIII-lea, este o donaţie a unui descendent al domnitorului Moldovei Ioniţă Sandu Sturdza către Ministerul Culturii, care a încheiat un contract de donaţie cu proprietarii şi care a fost autorizat să accepte donaţia cu sarcini a acestui imobil prin Hotărârea Guvernului României din şedinţa din 21 mai 2020.

Clădirea de patrimoniu urmează să parcurgă un amplu proces de restaurare şi să devină un centru de pregătire pentru restauratori, coordonat de INP, care să contribuie la dezvoltarea şi consolidarea meseriilor implicate în protejarea patrimoniului arhitectural, dar şi la specializarea profesioniştilor din muzee şi instituţii de cercetare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.