Exerciţiul RAPID FALCON II, a avut loc sâmbătă, în Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, cu participarea unor structuri de artilerie aparţinând Statului Major al Forţelor Terestre şi ale forţelor militare americane dislocate în Europa, a anunţat Ministerul Apărării. Forţele militare americane au participat cu două sisteme mobile de artilerie - HIMARS din cadrul Brigăzii 41 Artilerie Terestră dislocată în garnizoana Grafenwoehr din Germania, mai arată instituţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„La activitate a participat personal din cadrul Statului Major al Apărării, Statului Major al Forţelor Terestre şi militari artilerişti de la Brigada 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza" din garnizoana Focşani. Scopul activităţii a fost dezvoltarea şi consolidarea cooperării militare dintre Forţele Terestre ale României şi cele ale Statelor Unite ale Americii. În acelaşi timp, activitatea a reconfirmat nevoia de interoperabilitate consolidată şi nivelul superior de instruire dintre militarii români şi americani, atât în cadru bilateral, cât şi aliat”, arată comunicatul de presă al MApN.

Exerciţiul a fost organizat cu respectarea tuturor normelor şi măsurilor privind prevenirea şi limitarea răspândirii noului coronavirus impuse de autorităţi la nivel central şi local, mai indică sursa menţionată.

„Această repetare a operaţiunii HIMARS, efectuată într-un interval de timp mai scurt, a amplificat nu numai relaţia noastră unică şi solidă cu aliaţii NATO şi cu alţi parteneri din teatrul de operaţiuni, ci a evidenţiat şi caracterul letal sporit al capacităţii şi mijloacelor pe care forţele de operaţiuni speciale (SOF) le pun la dispoziţia forţelor întrunite, în special în situaţiile în care suntem parteneri cu unităţile noastre convenţionale în operaţiuni pentru toate domeniile”, a afirmat colonelul Marc V. LaRoche, comandant adjunct al Comandamentului pentru Operaţiuni Speciale în Europa, potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei SUA în Românie.

Conform sursei citate, activităţile HIRAIN demonstrează abilitatea Comandamentului Forţelor Armate ale SUA din Europa de a efectua, rapid, trageri precise cu rază lungă de acţiune în teatrele de operaţiuni, la momentul şi la locul ales de noi, prin utilizarea forţei dinamice şi a capacităţii de tragere de tip „cross-domain” împreună cu aliaţii şi partenerii noştri NATO.

 
„Acest tip de exerciţiu comun care combină tragerile precise cu rază largă de acţiune ale Brigăzii 41 Artilerie Terestră cu mobilitatea Escadrilei 352 Operaţiuni Speciale creează un mijloc flexibil care poate fi dislocat oriunde în Europa, într-un timp foarte scurt, ca sprijin pentru apărarea colectivă a aliaţilor şi partenerilor noştri NATO”, a explicat colonelul Daniel Miller, Comandantul Brigăzii 41 Artilerie Terestră.
 
Sursa foto: MApN
Sursa foto: MApN
Sursa foto: MApN
Sursa foto: MApN
Sursa foto: MApN
Sursa foto: MApN
Sursa foto: MApN
Sursa foto: MApN
Sursa foto: MApN
Sursa foto: MApN
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.