Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat şi secţiile COVID ale Spitalului Judeţean Buzău sunt aproape pline de pacienţi cu coronavirus, din această cauză autorităţile căutând soluţii pentru ca o altă unitate, cea de la Nehoiu, să poată trata persoane infectate cu coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat, unitate COVID, sunt 141 de bolnavi infectaţi cu coronavirus. Toate paturile de la terapie intensivă sunt ocupate, la fel şi cele 6 ventilatoare existente, un pacient fiind intubat.

Singurele locuri disponibile în acest moment în spitalul din Râmnicu Sărat sunt la Ginecologie pentru gravide aflate în primul trimestru de sarcină, dar şi pentru lăuze şi la Pediatrie.

Aceeaşi situaţie se regăseşte şi în secţia COVID a Spitalului Judeţean Buzău.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă, la Terapie Intensivă, toate cele 14 locuri pentru bolnavii cu coronavirus sunt ocupate, în timp ce la Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie, unde sunt 68 de paturi pentru bolnavii COVID, sunt ocupate 63 de paturi.

În condiţiile în care numărul locurilor libere pentru pacienţii cu COVD este extrem de mic, autorităţile de sănătate publică  analizează situaţia de la Spitalul Orăşenesc Nehoiu, pentru a-l transforma în spital COVID. Nu se ştie deocamdată dacă spitalul va deveni exclusiv COVID, sau va fi menţinut în continuare şi pentru ceilalţi bolnavi, situaţia fiind analizată săptămâna aceasta.

Directorul spitalului, dr.Sergiu Remişovschi, susţine că spitalul nu dispune de toate circuitele pentru a trata şi bolnavi COVID şi non-COVID, însă personalul medical va respecta decizia pe care o vor lua autorităţile centrale.

În Spitalul Orăşenesc Nehoiu sunt 130 de paturi de spitalizare continuă, 5 paturi pentru spitalizare de o zi şi 10 paturi de terapie intensivă.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.