Sezoane noi ale emisiunilor consacrate şi producţii în premieră fac parte din grila de primăvară a postului TVR 3, care va debuta pe 29 martie şi care va cuprinde, săptămânal, peste 40 de ore de programe culturale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalele evenimente din timpul unei săptămâni bucureştene vor fi prezentate la „Tură prin cultură”, sâmbăta, de la ora 21.50. Marius Constantinescu şi Irninis Miricioiu vor povesti ce cărţi au fost lansate, ce spectacole se joacă - online, ce expoziţii au fost deschise şi noutăţile pregătite de TVR3.

„Cult@press” prezintă, sâmbăta, de la ora 19.50, realitatea culturală proiectată în paginile presei de profil. Titlurile şi articolele sunt semnalate de Carmen Târnoveanu şi Irninis Miricioiu.

Tot sâmbăta, de la ora 21.00, începe „Seara de dans contemporan”, un parteneriat cu Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, care propune spectacole reper din anii 2000, dar şi proiecte coregrafice noi. Bogdana Pascal face legătura între generaţiile de artişti ce se vor intersecta în fiecare seară de sâmbătă.

Zilnic, de la ora 22.50, Ileana Ploscaru Panait va prezenta „Pastila de artă”.

„A doua Românie”, cea de dincolo de graniţe, va fi prezentată în emisiunea moderată de Corina Dobre, sâmbăta, de la 15.30, după urmată de „La un pas de România”, emisiune realizată de Aura Dobre, la ora 16.30, în Maramureşul Istoric din dreapta Tisei, Regiunea Transcarpatia, Ucraina.

Teatrul Naţional de Televiziune, un proiect al Casei de Producţie TVR, va oferi în fiecare duminică, de la ora 20.00, câte un spectacol.

Vor continua programele „Drumul lui Leşe” (sezonul 13, vinerea, de la ora 21.00), „Deportaţii” (episoade noi, vinerea, de la 23.00), „Academia Română - prezentul continuu” (sâmbătă, de la 13.30), „Vizual” (sâmbăta, de la 20.30), care prezintă arta din perspectiva fotografiei, a arhitecturii, a designului, a urbanismului şi peisagisticii, şi „Remix”, realizată de Doru Ionescu, difuzată sâmbăta seara.

Duminica, de la ora 13.00, Monica Nicolescu prezintă „A doua emigrare”, Mircea Neacşa invită, de la ora 16.00, la „Cântec şi poveste”, în Bucureşti, Muntenia şi Dobrogea. În cursul săptămânii, de luni până vineri, de la ora 19.00, programul ajunge în toate regiunile ţării.

Între orele 20.00 şi 23.00, sunt difuzate emisiunile „Cap de afiş”, „CULT@rt”, „Piper pe limbă”, „Ghici cine vine la cină?”, „Picătura de cultură”, „Cu cărţile pe faţă”.

Casa de Producţie TVR prezintă sâmbăta, la prânz, „Locuri, oameni şi comori”, cu Emilia Nicolaescu, iar seara, „Regatul sălbatic”, cu Mihai Enea. Mai multe documentare vor fi difuzate sâmbăta şi duminica, de la ora 19.00.

„Recitalurile Concursului Internaţional «George Enescu»”, festivaluri de muzică Poesis 2020 cu momente din arhiva de aur a Televiziunii Române, „Spectacolul lumii”, „Nocturne” fac parte din grila TVR 3, iar duminica dimineaţa este emisiunilor spirituale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.