Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritza, a anunţat, luni, că măsura de prelungire a carantinei în Timişoara nu este o pedeapsă, ci aceasta vine în sprijinul timişorenilor care lucrează în sistemul sanitar, precizând că această carantină previne un colaps al sistemului sanitar. Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a afirmat că prelungirea carantinei pentru municipiul Timişoara, decisă la nivel central în ciuda votului negativ dat de autorităţile locale, reprezintă “un abuz fără precedent şi o bătaie de joc la adresa noastră”. El a precizat că analizează contestarea în instanţă a acelui ordin emis de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Preşedintele CJ Timiş, despre prelungirea carantinei în Timişoara: Un abuz fără precedent şi o bătaie de joc la adresa noastră / Analizăm contestarea în instanţă a acestui ordin

 

Dominic Fritz a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că în urma blocajului politic local Guvernul a interveni şi a carantinat toată zona metropolitană. 
 
“Guvernul României a intervenit în urma blocajul politic din CJSU şi a carantinat aşa cum era şi logic toată zona metropolitană, deci încercarea de a scoate câteva comuna din zona carantinată de sâmbătă nu a reuşit şi asta cred că este ceva ce ne va ajuta pentru că virusul nu se opreşte la limitele unor UAT-uri şi se răspândeşte în toată zona metropolitană. Cred că este evident că după două săptămâni de carantină ritmul creşterii a încetinit şi bineînţeles că ne aşteptăm că dacă măsurile vor fi respectate în continuare ritmul va scădea în continuare şi rata infectărilor va scădea”, a afirmat Fritz.
 
El a menţionat că aceaste măsuri nu sunt o pedeapsă pentru timişoreni. 
 
“Aceste măsuri nu sunt o pedeapsă pentru Timişoara, ci vin în ajutorul Timişoarei şi al tuturor timişorenilor care lucrează în sistemul sanitar, al tuturor timişorenilor care sunt pacienţi COVID-19 acum în spitale sau în viitor în spitale . Suntem la absolută limită cu capacităţile n oastre sanitare şi această carantină este din păcate necesară pentru a preveni un colaps al sistemului sanitar”, a explicat primarul Timişoarei.
 
El a precizat că este de acord cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, că este nevoie de o modificare a algoritmului de carantinare. 
 
“Sunt de acord şi cu ministrul Vlad Voiculescu că avem nevoie de o modificare a algoritmului de carantinare, aceste reguli sunt intransparente, sunt uşor de uşor de politizat, eu cred că măsurile luate şi procesul de decizii prin care sunt luate aceste măsuri trebuie să fie clară, logică şi predictiblă”, a mai afirmat primarul Timişoarei.
 
El a precizat că speră că războiul între PNL local şi Guvernul României să nu afecteze buna colaborare între judeţ şi Guvernul Cîţu. 
 
“Nu vreau să comentez războiul între PNL local şi Guvernul României, dar eu sper ca nu va afecta buna colaborare ce există acum între Timişoara, Timiş şi Guvernul Cîţu. Timişoara şi Timişul nu au avut niciodată un mai bun sprijin şi suport pentru proiectele de dezvoltare cum avem acum de la Guvernul Cîţu”, a mai transmis Dominic Fritz.
 
Prelungirea carantinei în municipiul Timişoara nu a întrunit numărul necesar de voturi în CJSU, aşa că a intervenit şeful DSU care a prelungit caantina cu 72 de ore. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.