Comisia Europeană ameninţă miercuri cu o înăsprire a condiţiilor exportului în afara Uniunii Europene a vaccinurilor împotriva covid-19 produse în UE, în cadrul mecanismului de control instituit la sfârşitul lui ianuarie, în contextul în care Cei 27 se confruntă cu întârzieri importante în livrările laboratoarelor farmaceutice, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi exportăm numeroase vaccinuri către ţări care produc ele însele vaccin. Aceasta este o invitaţie ca ele să fie deschise” trimiterii de vaccin în UE, subliniază preşedinta CE.

”Suntem pregătiţi de toate opţiunile pentru a ne asigura că Europa îşi primeşte partea dreaptă”, ameninţă von der Leyen.

Ea a arătat cu degetul Regatul Unit.

Ursula von der Leyen anunţă că UE a exportat în ultimele şase săptămâni aproximativ 41 de milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 în 33 de ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.