Medicul Valeriu Gheorghiţă afirmă că peste 7.000 de români s-au infectat după ce au primit prima doză de vaccin, iar alţi peste o mie au fost diagnosticaţi cu COVID-19 după doza a doua. Iniţial, el a prezentat datele statistice din urmă cu două-trei săptămâni, dar ulterior a revenit cu cele actualizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - La finalul conferinţei de presă, Valeriu Gheorghiţă a completat aceste statistici cu datele la zi, care arată că 7.145 de persoane (reprezentând 0,49% dintre cei vaccinaţi cu prima doză) au fost infectate cu noul coronavirus, iar dintre aceste persoane, 2.083 de persoane au primit, ulterior, şi doza de rapel.
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz 30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Perioada medie de infectare în cazul celor care au primit prima doză, dar au contractat virusul este de 9 zile.
 
În ceea ce priveşte persoanele infectate după rapel, numărul acestora este de 1.012, reprezentând 0,14% dintre cei vaccinaţi cu ambele doze.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - "Ultima noastră evaluare, deşi nu este actualizată, erau circa 4.000 de persoane. Sunt date de acum două sau trei săptămâni, 4.000 de persoane care au fost diagnosticate cu infecţia SARS-CoV-2 după prima doză", a declarat, răspunzând unei întrebări, medicul Valeriu Gheorghiţă.
 
El a explicat că perioada medie era la 7 zile după prima doză.
 
"(...) de asemenea, erau aproximativ 500 de persoane care erau diagnosticate după cea dea-a doua doză, cu o perioadă medie, la doza a doua, de aproximativ 4 zile”, a adăugat el.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.