Preşedintele Partidului Naţional Liberal Bucureşti, Violeta Alexandru, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că după închiderea companiei municipale Turistica va urma închiderea companiei Managementul Transportului, precizând că toate companiile municipale înfiinţate de fosta administraţie vor fi închise una câte una prin hotărâri de Consiliul General.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Violeta Alexandru a afirmat că PSD şi-a bătut joc de cei care muncesc în Bucureşti şi care plătesc taxe şi impozite, printr-un dezinteres legat de eficientizarea banilor locuitorilor Capitalei. 
“În Bucureşti se vede foarte clar cum PSD, făcând spectacole, dând în stânga şi în dreapta vouchere fără să aibă o gândire raţională legată de ceea ce vrea să obţină prin acestea. printr-un dezinteres total pentru eficientizarea banilor bucureştenilor, pur şi simplu şi-a bătut joc de cei care muncesc în acest oraş şi care plătesc taxe şi impozite. Este un angajament al Partidului Naţional Liberal de a veni în sprijinul primarului general ca să oprim această hemoragie de bani publici cheltuiţi fără nici o justificare şi să optimizăm tot ce înseamnă bani din taxele şi impozitele bucureştenilor, deci inclusiv să oprim modul dezastruos în care s-au făcut cheltuieli prin aceste companii”, a afirmat Violeta Alexandru.
Ea a anunţat închiderea companiei municipale Managementul Transportului.  
“Companiile municipale trebuie închise una câte una prin hotărâri de Consiliu General fiecare dintre ele are anumite particularităţi, situaţia lor economică şi juridică este diferită şi ca atare, în deplină coordonare cu partenerii de la USR-PLUS, PNL trece astăzi la iniţierea unui al doilea proiect, după cel care a vizat închiderea companiei Turistica, unul care să ducă în foarte scurtă vreme, în baza procedurilor de lichidare care sunt reglementate de lege, la închiderea companiei Managementul Transportului”, a explicat preşedintele PNL Bucureşti. 
 
În cadrul conferinţei de presă, consilierul general PNL Andrei Badiu, preşedintele Comisiei municipale pentru monitorizarea activităţii companiilor municipale, a afirmat că veniturile nete ale companiei Managementul Transportului au ajuns la un nivel de 12% din valoarea capitalului social. 
“În cursul acestei săptâmâni vom depune un proiect pentru dizolvarea şi lichidarea companiei Managementul Transportului. Situaţia găsită la această companie este similară cu situaţia de la compania precedentă, în sensul în care veniturile nete ale societăţii au ajuns la un nivel de 12% din valoarea capitalului social”, a explicat consilierul general PNL.
El a menţionat că fondul de salarii al acestei companii era de opt ori mai mare decât cifra de afaceri. 
“Doar  ca exemplu, aş vrea să punctez următoarele aspecte: în anul 2019 compania Managementul Transportului a avut o cifră de afaceri de 730 de mii de lei. Cu titlul de comparaţie, doar cheltuielile cu indemnizaţiile organelor de conducere au fost dublu faţă de atât, atenţie doar cheltuielile cu indemnizaţia de conducere. Fondul de salarii al acestei companii era de opt ori mai mare decât cifra de afaceri şi aici este cel mai interesant era de nouă ori mai mică cifra de afaceri decât orele suplimentare punctate la această companie” (…) Mai mult, această companie a achiziţionat 13  vehicule electrice, o marcă de renume care le-a pus la dispoziţie printr-un parteneriat cu o entitate privată, nu ştim exact ce venituri au generat”, a mai afirmat Andrei Badiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.