Controalele făcute de poliţişti în mai multe zone din ţară arată că în continuare administratorii unor societăţi comerciale ignoră legislaţia privind organizarea de evenimente cu participarea unui număr mare de persoane. În judeţele Argeş, Bihor şi Vâlcea zeci de oameni au fost găsiţi în localuri, în timp ce participau la astfel de evenimente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În judeţul Bihor, poliţiştii au descins, sâmbătă după amiază, într-o unitate de alimentaţie publică din localitatea Gheghie, care funcţionează în regim de restaurant şi unde era în desfăşurare o petrecere de botez. 
„În momentul intervenţiei poliţiştilor, în local se aflau aproximativ 25 de persoane. Activitatea privată din restaurant a fost întreruptă de poliţişti, iar persoanele prezente legitimate. În consecinţă, administratorul societăţii comerciale respective a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean într-un comunicat dat publicităţii duminică. 
Şi poliţiştii din Vâlcea au oprit, sâmbătă seară, un botez organizat în căminul cultural din satul Urşi, unde 26 de persoane participau la petrecere. 
”În jurul orei 22:00, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Milcoiu  s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la căminul cultural din satul Urşi are loc un eveniment privat (botez), fiind identificate 26 de persoane. Poliţiştii au aplicat 26 de sancţiunii contravenţionale conform Legii 55/2020, în valoare de 4.500 de lei, iar evenimentul a fost întrerupt”, transmite Poliţia judeţeană Vâlcea.
În Argeş, poliţiştii şi jandarmii au intervenit după ce au primit o sesizare referitoare la o petrecere la care participă numeroase persoane, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în localitatea Bradu. 
„La faţa locului s-au deplasat poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Albota, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, care au constatat că cele sesizate se confirmă, fiind identificate 22 de persoane care participau la un eveniment privat (onomastică), fără respectarea normelor de prevenire a răspândirii COVID -19. În urma celor constatate, desfăşurarea evenimentului a fost sistată, iar toţi cei prezenţi au fost legitimaţi şi sancţionaţi contravenţional. Poliţiştii şi jandarmii au aplicat 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.500 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19. De asemenea, documentaţia întocmită cu ocazia verificărilor a fost înaintată către Inspectoratul Teritorial de Muncă, în vederea luării măsurilor legale, conform competenţelor”, se arată într-un comunicat al IPJ Argeş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.