Dirijorul indian Zubin Mehta, 84 de ani, fost director muzical al Orchestrei Filarmonice din Israel, s-a simţit rău pe 13 februarie, la Scala din Milano în timp ce dirija repetiţiile la "Salomeea", opera lui Richard Strauss. Această reprezentaţie ar trebui să fie difuzată în direct pe 20 februarie, pe Rai 5.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zubin Mehta fost internat imediat. Medicii său au asigurat că starea sa a fost cauzată de "surmenaj şi de stres", aşa cum relatează site-ul de specialitate Resmusica.

În ciuda faptului că a fost externat doar câteva ore mai târziu, managementul de la Scala din Milano, prudent, a decis ca Riccardo Chailly, dirijor en titre al teatrului liric milanez, să-l înlocuiască pe Zubin Mehta pe 20 februarie. 

Pus în scenă de Damiano Michieletto, această nouă lectură a operei "Salomeea" de Strauss îi va reuni pe scena de la Scala pe soprana rusă Elena Stikhina în rolul eroinei, baritonul german Wolfgang Koch în rolul lui Jochanaan, tenorul german Gerhard Siegel în Irod, şi soprana americană Linda Watson - Herodias.

Zubin Mehta a debutat la Scala în 1974, dirijând opera lui Richard Strauss inspirată de opera lui Oscar Wilde. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.