Aproape toate persoanele care s-au restabilit după ce au fost bolnave de covid-19 prezintă un nivel important de anticorpi - timp de cel puţin şase luni -, care par să-i protejeze de o nouă contaminare, arată rezultate publicate miercuri de o anchetă britanică, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit cercetătorilor, această anchetă efectuată asupra unor pacienţi din întreaga Mare Britanie oferă asigurări cu privire la raritatea unei eventuale recontaminări.

”Vasta majoritate a persoanelor are un nivel detectabil de anticorpi timp de cel puţin şase luni de zile de la infectarea cu (noul) coronavirus”, declară cercetătoatea-şefă de la UK Biobank, unde s-aafectuat studiul, Naomi Allen.

Rezultatele arată că 99% dintre voluntarii testaţi în prealabil pozitiv cu covid-19 au prezentat - timp de trei luni - anticorpi împotriva covid-19.

Potrivit studiului, după şase luni de la îmbolnăvire, 88% dintre voluntari prezentau în continuare anticorpi.

”În pofida faptului că nu putem fi siguri de o legătură cu imunitatea, rezultatele sugerează că oamenii ar putea să fie protejaţi de o nouă infectare timp de cel puţin şase luni în urma uneiinfecţii naturale”, declară Naomi Allen.

Un studiu precedent, realizat asupra unor membri ai personalului medical britanic, ale cărui rezultate au fost publicate luna trecută, arăta că persoanele care s-au îmbolnăvit de covid-19 păreau să fie protejate cel puţin timp de cinci luni de zile, dar erau susceptibile să poarte şi să răspândească noul coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.