Ministru Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că programul de realizare a aşa-numitelor „acţiuni remediale” în care ar urma să fie recuperat materia pierdută de elevi în perioada şcolii online ar urma să coste 240 de milioane de lei. Profesorii care participă la aceste ore vor fi plătiţi cu o sută de lei pe oră, iar numărul de ore va fi variabil, în funcţie de fiecare unitate de învăţământ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Programul prevede o sumă de 240 de milioane de lei, împărţit în felul următor: 144 de milioane de lei din POCU (Programul Operaţional Capital Uman, derulat din fonduri europene – n.r.) destinat învăţământului primar şi gimnazial, la care se adaugă 96 de milioane de lei din Programul Romanian Secondary Education, programul derulat împreună cu Baca Mondială program care are ca obiectiv principal reducerea abandonului şcolar”, a explicat ministrul Educaţiei, sâmbătă, la Digi 24. 
 
Sorin Cîmpeanu a precizat că acţiunile de recuperare a materiei vizează „în mod direct, nemijlocit” reducerea abandonului şcolar, pentru că acei elevi care nu au frecventat învăţământul online şi au acumulat restanţe în perioada şcolii online sunt predispuşi la abandon şcolar. 
 
„240 de milioane de lei înseamnă că un număr de 2,4 milioane de ore pot fi făcute. În medie, luând în considerare cele 6.396 de şcoli din România, înseamnă 375 de ore pe şcoală numărul mediu de ore remediale, ca să avem o imagine asupra a ceea ce dorim. Sigur că vor fi şcoli care vor merge spre 1000 de ore remediale şi şcoli care vor merge spre 200 de ore remediale”, a adăugat ministrul. 
 
Sorin Cîmpeanu a anunţat că ministerul pe care îl conduce pregăteşte o OUG care prevede organizarea de ore, cu prezenţa fizică a elevilor, pentru recuperarea materiei pierdute din cauza predării online, urmând a se face, timp de 16 săptămâni, cel puţin cinci ore săptămânal, iar acolo unde este cazul vor exista chiar mai multe ore, dacă profesorii, părinţii şi elevii ajung la o înţelegere. Profesorii ar urma să fie plătiţi cu o sută de lei pentru fiecare oră în care recuperează materia cu elevii.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.