Premierul Florin Cîţu a semnat, marţi, o decizie prin care Costel Barbu a fost eliberat din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”La data de 21 ianuarie, domnul Costel Barbu se eliberează, la cerere, din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat”, este decizia publicată, marţi seară, în Monitorul Oficial. 
 
Costel Barbu a cerut eliberarea din funcţie în cursul zilei de marţi. 
 
Costel Barbu este unul dintre apropiaţii fostului premier Ludovic Orban şi a candidat la alegerile parlamentare de anul trecut din partea PNL Teleorman. 
 
Fost membru PDL, Costel Barbu a fost primar al comunei Suhaia din 2008 până în anul 2015, când a fost demis în urma unei decizii definitive de incompatibilitate. 
 
În iunie 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în cazul edilului, care era la Primărie şeful soţiei sale, Polexia Georgiana Barbu, angajată referent la Impozite şi Taxe Locale, Control Comercial şi Urbanism, cei doi aflându-se, conform ANI, în raporturi ierarhice directe, nefiind respectate prevederile legale potrivit cărora „nu sunt permise raporturile ierarhice directe în cazul în care funcţionarii publici respectivi sunt soţi sau rude de gradul I”.
 
În 2015, ÎCCJ a constatat incompatibilitatea în cazul lui Barbu, acesta rămânând fără mandat prin ordin al prefectului, dar continuând să lucreze în primărie. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.