Fostul premier italian Silvio Berlusconi, în vârstă de 84 de ani, a fost externat de la spitalul din Monaco în care a internatdin cauza unor probleme cardiace, a declarat vineri o sursă apropiată magnatului media pentru Reuters şi AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Surse din cadrul Partidului Forza Italia au anunţat anterior, potrivit agenţiei italiene de presă Ansa, că Silvio Berlusconi a părăsit spitalul şi se afla acasă la fiica sa Marina, în sudul Franţei.

Potrivit unui jurnalist AFP, aflat la faţa locului, un vehicul utilitar marca Mercedes, de culoare neagră şi cu geamuri fumurii, înmatriculat în Italia, a plecat înainte de prânz (ora locală) de la Centrul cardio-toracic din Monaco, unde berlusconi a primit îngrijiri în urma unei aritmii cardiace.

Silvio Berlusconi - care a fost bolnav de covid-19 - a anunţat joi că s-a dus la spital în vederea unor examene.

”Vreau să asigur pe toată lumea: sunt sănătos”, sublinia el într-un comunicat, pe Facebook, evocând examene ”impuse din precauţie de către medicii” săi.

Fiul unui angajat al unei bănci din Milano, născut la 29 septembrie 1936, Berlusconi a fondat un imperiu industrial şi financiar, între cele mai puternice din Europa, înainte să intre în politică.

Conducătorul holdingului Fininvest şi grupului de televiziune Mediaset, dar şi al clubului de fotbal Milano AC, el a devenit la începutul anilor 2000 cel mai bogat om din Italia şi a rămas aşa zece ani de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.