Cel puţin 13 persoane au fost arestate în timpul incidentelor de miercuri de la Capitoliu provocate de susţinătorii lui Donald Trump, a anunţat Poliţia Metropolitană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful poliţiei, Robert Contee, a declarat: „Puţin peste 13 arestări au fost făcute. Trebuie să adaug ceva foarte important aici: niciunul dintre oamenii care au fost arestaţi nu este rezident al Washington DC. Toţi sunt din afara zonei”.

Câţiva poliţişti au fost răniţi şi primesc tratament, a mai precizat Contee. În plus, a spus el, autorităţile au confiscat mai multe arme în timpul incidentelor din afara Capitoliului.

Despre poliţiştii răniţi el a spus că ei îşi continuă misiunea de a readuce situaţia sub control la Capitoliu.

O sursă din poliţie a declarat pentru CNN că forţele de ordine încă evacuează clădirea, dar şi spaţiul din proximitate.

Înainte de izbucnirea incidentelor de miercuri - în timpul cărora o femeie a fost împuşcată -, Congresul certificase doar 12 dintre cele 538 de voturi ale electorilor americani. Toate aceste voturi, din Alabama şi Alaska, erau acordate lui Donald Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.