Justiţia britanică a condamnat un angajat al Palatului Buckingham la opt luni de închisoare, după ce l-a găsit vinovat de faptul că a furat din reşedinţa reginei Elizabeth a II-a medalii şi fotografii oficiale ale familiei regale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adamo Canto, în vârstă de 37 de ani, a pledat vinovat de mai multe furturi care au avut loc în perioada 11 noiembrie 2019-7 august 2020, a anunţat marţi într-un comunicat Poliţia Londrei.

Poliţia a găsit în apartamentul bărbatului, care muncea la Palatul Buckingham din 2015 ca asistent de furnizor de preparate culinare, o ”cantitate importantă” de obiecte furate, în valoare totală de până la 100.000 de lire sterline (110.000 de euro), dar care se vând mult mai scump, potrivit procurorului Simon Maughan.

Între aceste obiecte se aflau două medalii prestigioase, scoase la vânzare pe site-ul de licitaţie online eBay, a precizat el.

Bărbatul, originar din Scarborough, în nord-estul Angliei, a furat 77 de articole din magazinul palatului, dar şi alte obiecte, din vestiarul personalului, de la spălătorie, de la casa de bilete a colecţiei regale sau din depozitul prinţului Andrew.

Cea mai importantă ”pradă” a sa era un album cu fotografii de la banchetul regal oferit în cadrul unei vizite oficiale a preşedintelui Donald Trump, în valoare de 1.500 de lire sterline (1.660 de euro).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.