John Fogerty a lansat un nou cântec numit "Weeping in the Promised Land", gospel, o compoziţie interpretată la pian despre starea ţării şi a lumii, cu multiple referinţe la preşedintele Trump şi Covid, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am aruncat o privire la cum a fost 2020 şi am încercat să-mi exprim sentimentele despre contextul politic, Black Lives Matter, Covid şi tot ceea ce s-a întâmplat anul acesta", a spus artistul. "Prietenii ne mor, noi suntem blocaţi în case, chiar plângem pe pământul făgăduinţei". 

>

În acest cântec, fostul lider al formaţie Creedence Clearwater Revival se referă la preşedintele Donald Trump ca la un "faraon cu limbă bifurcată", obsedat de putere şi care "doboară" un "medic" - referinţă la dr. Anthony Fauci, directorul National Institute of Allergy and Infectious Diseases (Institutul Naţional american pentru Alergii şi Boli Infecţioase). 

Fogerty i-a amintit şi pe oficialii responsabili de moartea Breonnei Taylor şi a lui George Floyd, şi pe judecătorii care nu au văzut nicio dovadă a infracţiunilor. La un moment dat, muzica se opreşte şi cântăreţul spune: "Nu pot respira/ I can't breathe" - cuvintele care au fost reepetate de Floyd în timp ce poliţistul din Minneapolis Derek Chauvin a ţinut genunchiul pe gâtul lui. 

Vara trecută, lui John Fogerty i s-a părut ciudat că echipa de campanie a lui Trump a ales să folosească melodia formaţiei Creedence Clearwater Revival "Fortunate Son" la mitinguri. John Fogerty, compozitorul piesei, l-a ironizat pe liderul de la Casa Albă explicând că versurile fac referire la copiii celor bogaţi, "norocoşii", care nu au fost recrutaţi pentru războiul din Vietnam, aşa cum a fost cazul lui Trump. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.