„Fading Borders”, proiectul declarat câştigător al concursului naţional pentru a reprezenta România la cea de-a 17-a ediţie a Biennale di Venezia, va fi prezentat la expoziţia înternaţională de arhitectură în perioada 22 mai - 21 noiembrie 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de-a 17-a ediţie ar fi trebuit să aibă loc anul trecut, însă, din cauza pandemiei, a fost amânată pentru acest an.

Creat de Irina Melita, Ştefan Simion, Ştefania Hîrleaţă, Cristian Andrei Bădescu şi Radu Tîrcă, „Fading Borders“ abordează tema migraţiei a peste 3,4 milioane de români (cca 17% din populaţia totală a ţării) după aderarea României la Uniunea Europeană, în anul 2007, exod fără precedent în Europa, pe timp de pace.

Proiectul documentează această realitate dramatică în două ipostaze fundamentale: „Plecat” - fenomenul complex de convieţuire a emigranţilor români în cadrul diferitelor comunităţi locale din Europa, şi „Shrinking Cities” - locurile abandonate ale mediului construit de acasă.

Expoziţia Internaţională de Arhitectură - La Biennale di Venezia, cu tema „How Will We Live Together?”, curatoriată de Hashim Sarkis, va avea loc în perioada 22 mai - 21 noiembrie 2021.

La fel ca în anii anteriori, va fi amenajat pavilionul naţional al României în Giardini della Biennale şi va avea loc o prezentare la Noua Galerie a Institutului Român pentru Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, cu sprijinul Ministerului Culturii şi al Institutului Cultural Român.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.