Mircea Baniciu, solist şi compozitor, fost membru au grupului Phoenix, spune despre anul 2020 că a fost unul excepţional, „ca niciun altul”, în care criza sanitară i-a dezavantajat pe cei mai mulţi. El declară, pentru News.ro, că pregăteşte o autobiografie şi că speră ca în 2021 „să avem parte de lucruri mai altfel”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fără evenimente de onorat, fără posibilitatea de a circula, 2020 a fost „cel mai ciudat an” şi pentru Baniciu.

„Pentru mine a fost cel mai ciudat an - să văd agenda goală, fără niciun fel de evenimente de onorat. Mi se pare ciudat. Probabil nu doar pentru mine, ci pentru toată lumea. Unora le merge chiar mai bine acum. Pandemia i-a avantajat pe unii, dezavantajându-i pe cei mai mulţi. Eu vorbesc despre noi, cei care suferim totuşi în taină, ca să zic, fără să ne manifestăm. Mă referem la colegi, la cei cu care am colindat.

2020 a fost un an ca niciun altul. Nu am un termen de comparaţie, dar aşa ceva nu m-am gândit să se întâmple. Dar, se pare, lumea merge înainte, se restructurează toate formele noastre de convieţuire. Multă lume vorbea că la un moment dat o să intervină nişte schimbări. Am trecut prin comunism, printr-o Revoluţie - o schimbare majoră, în bine, ne-am bucurat că ne putem mişca -, iar acum se închide lumea înapoi”.

În vara acestui an, el a anunţat că are în plan să scrie o autobiografie. După cum a explicat pentru News.ro, cartea nu va vorbi doar despre el, ci despre „tot ce s-a întâmplat”.

„De ani buni mă gândesc la asta, doar că nu am găsit încă resurse energetice, să zic aşa. Nu am găsit încă putere să mă apuc să fac şi cred că se mai adună nişte lucruri până să definitivez. Am vorbit cu mai mulţi oameni care scriu şi care ar putea să îi dea o formă literară autobiografiei, dar am foarte multe - din cauza asta nu am apucat să pun lucrurile cap la cap - diapozitive, poze, imagini, scrisori. Sunt o mulţime de lucruri pentru care îmi trebuie răbdare şi energie ca să mă apuc sănătos de ele.

Am zis că având atâta timp liber cu siguranţă o să pot să mă apuc să scriu, dar nu a fost să fie. Am găsit tot felul de subterfugii să nu se întâmple. O să reuşesc! Cred că vor fi lucruri interesante. Sunt mai modest şi nu am conştiinţa propriei persoane atât de puternică. Nu prea îmi place să vorbesc despre mine dar, până la urmă, o să se întâmple. Nu o să fie numai despre mine, o să fie despre tot ce s-a întâmplat”.

Anul 2021 este incert, spune el, cu speranţa că o să fie bine, că „o să avem parte de lucruri mai altfel decât cele din anul acesta”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.