Preşedintele rus Vladimir Putin îşi exprimă speranţa soluţionării, împreună cu noul preşedinte american Joe Biden, a problemelor celor două ţări şi preconizează că Donald trump va continua să influenţeze America, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sperăm ca toate problemele sau poate că nu toate, dar cel puţin o parte, să fie rezolvate în noua administraţie” americană, a declarat liderul de la Kremlin joi, în tradiţionala sa conferinţă de la sfârşitul anului.

Preşedintele rus este unul dintre puţinii lideri care au aşteptat votul Colegiului Electoral american în favoarea lui Joe Biden pentru a-l felicita. El a explicat marţi acest refuz prin incertitudinea rezultatului alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie, având în vedere refuzul lui Doanld Trump de a-şi recunoaşte înfrângerea şi multiplele recursuri pe care le-a formulat în justiţie.

Biden a promis să fie ferm cu Rusia, acuzată de amestec în sistemul electoral american cu scopul de a favoriza, în 2016, alegerea lui Donald Trump, în detrimentul lui Hillary Clinton.

Miliardarul american a negat mereu că a beneficiat de eforturi ruse în acest sens, la fel ca Putin, în pofida concluziilor unor anchete americane care au condus la impunerea unor sancţuuni dure Rusiei.

Vladimir Putin a respins din nou, joi, orice amestec în alegerile americane.

”Acestea sunt speculaţii al căror scop este să deterioreze relaţiile între Rusia şi Statele Unite şi pentru ca legitimitatea celi care încă este preşedintele Statelor Unite să nu fie recunoscută”, a declarat Vladimir Putin, referindu-se la preşedintele în exerciţiu Donald Trump.

În opinia sa, relaţiile ruso-americane au devenit ”ostaticele” bătăliei politice interne din Statele Unite.

Preşedintele rus a mai apreciat că locatarul Casei Albe nu se va retrage din viaţa publică.

”El n-are să-şi caute un loc de muncă. Aproape 50% din populaţia Statelor Unite a votat cu el (...). El are o bază mare în Statele Unite, iar din câte înţeleg eu nu se pregăteşte să iasă din viaţa politică”, a subliniat Putin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.