Echipa de campanie a lui Donald Trump şi Comitetul Naţional Republican (RNC) au strâns suma de 207,5 milioane de dolari după alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, în contextul în care preşedintele în exerciţiu a cerut donaţii în vederea finanţării unei gherile judiciare cu scopul de a răsturna victoria lui Joe Biden în scrutin, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin această sumă, totalul fondurilor strânse de la 15 octombrie la 23 noiembrie a crescut la 495 de milioane de dolari, a anunţat joi campania lui Trump într-un comunicat.

Echipa de campanie a lui Joe Biden a strâns 112 milioane de dolari în aceeaşi perioadă, potrivit unor date transmise joi Comisiei federale a alegerilor.

Trump refuză să-şi recunoască înfrângerea în alegeri şi denunţă - fără probe - o vastă fraudă.

Această strângere de fonduri îl face pe Trump să fie în măsură ”să continue lupta pentru curăţarea procesului nostru electoral corupt în foarte multe regiuni din ţară”, apreciază, citat în comnicat, directorul campaniei lui Trump, Bill Stepien.

Trump şi aliaţii săi au formulat numeroase recursuri la tribunale în state-cheie în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, însă nu au prezentat probe ale fraudei vaste sau neregulilor pe care le denunţă.

Curtea Supremă a Wisconsinului a refuzat joi să examineze o plângere a echipei de campanie a lui Trump prin care acesta denunţă rezultatele scrutinului din acest stat şi prin care cere invalidarea a aproximativ 221.323 de buletine de vot prin corespondenţă în legătură cu care evocă nereguli.

La scurt timp după "Election Day", echipa de campanie a lui Trump a început să le solicite susţinătorilor miliardarului newyorkez - prim SMS şi e-mail - să facă donaţii ”Fondului apărării alegerilor”, pentru a ”apăra rezultatul” şi a continua ”lupta” după 3 noiembrie.

Potrivit unei analize  a documentelor acestei strţngeri de fonduri realizată de către Reuters arată că echipa de campanie a lui Trump dispune larg de aceste fonduri - iar o parte dintre ele nu vor fi folosite neapărat în recursuri în justiţie ci, de exemplu, pentru a şterge datorii din campania electorală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.