Cântăreaţa americană Cher, care a militat pentru cauza unui elefant care trăieşte în condiţii dezastruoase în grădina zoologică din Islamabad, s-a întâlnit vineri cu premierul pakistanez Imran Khan înainte de mutarea, prevăzută duminică, a animalului într-o rezervă din Cambodgia, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Celebra cântăreaţă, care s-a luptat mai mulţi ani pentru a-l salva pe elefantul Kaavan şi care a contribuit financiar pentru transferul său, a sosit săptămâna aceasta la Islamabad pentru a vedea animalul înainte de relocare. 

"Apreciind eforturile sale pentru a asigura transferul lui Kaavan într-un sanctuar pentru elefanţi", premierul i-a mulţumit lui Cher "pentru campania sa şi rolul în această privinţă", se arată într-un comunicat.                

Într-un mesaj pe Twitter, Cher i-a mulţumit premierului pentru că i-a oferit "posibilitatea de a-l duce pe Kaavan în Cambodgia". 

Soarta lui Kaavan, sosit în Pakistan la puţin timp după naştere în 1985 şi devenit un animal obez timp de mai mulţi ani, a scos la lumină starea grădinii zoologice din capitala pakistaneză, până în punctul în care un judecător a decis în mai că toate animalele să fie transferate.

O echipă de veterinari şi de îngrijitori ai organizaţiei austriece de protejare a animalelor Four Paws International, la originea campaniei care a permis salvarea lui Kaavan, a petrecut luni cu el pentru a-l pregăti de călătorie. 

Ei l-au pregătit să se obişnuiască să intre în cutia metalică în care va fi transferat la aeroport. 

Voluntarii care lucrează cu Kaavan au subliniat că a reacţionat bine la muzică. Cher ar urma să-i cânte unul sau două cântece înainte de plecare din Islamabad. 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.