Caietul-manuscris "Amurgul gândurilor", de Emil Cioran, 1940, piesă de colecţie de 50 de file, a fost vândut, joi seară, la Artmark, pentru 19.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Amurgul gândurilor” este ultima carte publicată în ţară de Emil Cioran, în 1940, după “Pe culmile disperării” (1934), “Cartea amagirilor” (1936), “Schimbarea la faţă a României” (1936), “Lacrimi şi sfinţi” (1937). 

Lotul a avut un preţ de pornire de 3.000 de euro. 

Un carton-manuscris Emil Cioran, în germană, despre ideea autocompătimirii şi plictisului , circa 1928, a fost vândut la 1.600 de euro. 

Picto-poezia "Le Facteur" de Victor Brauner, transmisă de acesta poetului Ernest Benoit Spirt, a fost adjudecată la 4.000 de euro, iar un colaj cu semnătura olografă a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, circa 1860, la 3.000 de euro de la 500 de euro.  

Volumul "Noaptea de Sânziene" de Mircea Eliade, 1955, cu dedicaţia autorului către inginerul Nicolae Malaxa, a fost vândut în final pentru 2.750 de euro de la 180 de euro.

De asemenea, o fotografie cu Regele Carol al II-lea, cu ramă din argint decorată cu efigia regelui şi coroana regală, cu semnătura olografă, şi-a găsit cumpărător pentru 1.000 de euro de la 100 de euro. 

Licitaţia a oferit ocazia colecţionarilor de a avea o carte poştală cu George Enescu, circa 1900, cu semnătura olografă a compozitorului. Lotul s-a vândut la 900 de euro de la un preţ de pornire de 50 de euro.  

Sesiunea de vânzări a cuprins volume ce poartă semnătura unor scriitori români precum Liviu Rebreanu, Marin Preda, Mircea Eliade, Mihail Sadoveanu şi Camil Petrescu, corespondenţă a reginei Maria şi cărţi poştale şi fotografii semnate, între alţii, de Mike Tyson, Serena Williams şi Cristiano Ronaldo, Angelina Jolie, Uma Thurman, George Clooney şi Sophia Loren.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.