Regele saudit Salman le-a spus sâmbătă liderilor G20 că ei trebuie să facă eforturi pentru un acces convenabil şi echitabil la vaccinurile anti-Covid-19 şi la alte instrumente în combaterea pandemiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Reuters, el a declarat. „Deşi suntem optimişti privind progresul făcut în dezvoltarea vaccinurilor, a tratamentelor şi instrumentelor de diagnosticare pentru Covid-19, trebuie să facem eforturi pentru a crea condiţiile pentru un acces convenabil şi echitabil la aceste instrumente pentru toţi oamenii”.

El a făcut aceste remarci în debutul întâlnirii liderilor celor mai puternice 20 de economii din lume.

Regele Salman a spus că liderii G20 au demonstrat abilitatea de a colabora împotriva Covid-19.

„Grupul şi-a demonstrat puterea şi abilitatea de a coopera pentru a reduce efectele pandemiei în lume”, a scris el pe Twitter, potrivit arabnews.com. „Este responsabilitatea tuturor să avansăm spre un viitor mai bun, mai sănătos şi mai prosper pentru toţi”.

Reuniunea din 21-22 noiembrie are loc prin sistem de videoconferinţă şi este prezidată de regele Salman al Arabiei Saudite. Discuţiile sunt concentrate pe combaterea pandemiei şi relansarea creşterii economice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.