Premierul britanic Boris Johnson îşi susţine ministrul de Interne, Priti Patel, care a prezentat scuze după ce a fost acuzată că şi-a hărţuit echipa, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul conservator  a apreciat vineri că Patel, în vârstă de 48 de ani, nu a încălcat codul de conduită al miniştrilor, contrazicând astfel concluziile unei anchete independente.

”Premierul are deplină încredere în ministrul de Interne şi consideră acest caz închis”, a anunţat într-un comunicat Guvernul.

Priti Patel i-a mulţumit şefului Executivului pentru susţinere şi şi-a exprimat regretul, într-un comunicat, cu privire la faptul că acest ”comportament din trecut a afectat persoane”.

”N-am avut niciodată intenţia să contrariez pe cineva”, afirmă ea.

”Ţin foarte mult la punerea în aplicare a angajamentelor pe care noi ni le-am asumat faţă de oamenii din această ţară şi recunosc că sunt directă şi am fost uneori frustrată”, mai sune ea.

Acest scandal a izbucnit la sfârşitul lui februarie, odată cu demisia răsunătoare a funcţionarului de cel mai înalt rang de la Ministerul de Interne Philip Rutnam.

Philip Rutnam a acuzat-o în mod public pe Priti Patel că se află la originea unor divulgări ”vicioase” în presă împotriva sa, după ce şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la comportamentul acesteia.

Potrivit acuzaţiilor personalului ministerului, pe care el le-a făcut publice, şefa Home Office a ”ţipat, înjurat şi denigrat oameni şi a formulat cereri nerezonabile şi repetate”.

Priti Patel a dezminţit în mod viguros.

O anchetă independentă, dispusă de către Boris Johnson, a conchis că acest ”comportament (al lui Priti Patel) a contravenit codului ministerial, chiar dacă nu intenţionat” şi că este asimilat ”bruftuluielii”.

Anchetatorii arată însă că ministrul ar fi putut să fie ”frustrat” din cauza lipsei de ”susţinere” sau ”reacţiei” pe care ar fi resimţit-o ca ministru. Ei constată totodată îmbunătăţiri ulterioare.

Autorul anchetei, Alex Allan, un consilier independent al premierului în domeniul eticii ministeriale, a demisionat în urma susţinerii lui Patel de către Johnson.

Priti Patel, care a făcut campanie alături de Boris Johnson în favoarea ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE), un divorţ consumat la sfârşitul lui ianuarie, a fost dată afară din Guvernul fostului premier Theresa May din cauză că a purtat o diplomaţie pralelă cu Israelul pe când era însărcinată cu Dezvoltarea Internaţională.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.