Cinci angajaţi ai penitenciarului de la Mioveni au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Oficialii penitenciarului anunţă că doar unul dintre aceştia lucrează în sectorul operativ şi că primele verificări făcute în rândul deţinuţilor nu arată semne de infectare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Vă informăm că, în intervalul 06.11.2020 – 07.11.2020, au fost înregistrate 5 cazuri de infectare cu virusul SARS-Cov-2 în rândul personalului Penitenciarului Mioveni. Dintre cei 5 poliţişti de penitenciare, 4 îşi exercitau atribuţiile în sectorul administrativ, iar unul in sectorul operativ, cu purtarea, în permanenţă, a echipamentului de protecţie”, au transmis oficialii Penitenciarului Mioveni din judeţul Argeş. 
Activitatea în penitenciar nu a fost afectată, iar la nivelul unităţii de detenţie a fost demarată o anchetă epidemiologică.
Reprezentanţii penitenciarului menţionează că „verificările efectuate constant pe linie medicală nu au relevat existenţa unor simptome specifice COVID – 19 la nivelul populaţiei carcerale”.
Aceştia dau asigurări că administraţia penitenciarului Mioveni aplică îndrumările Direcţiei de Sănătate Publică Argeş şi „promovează conduita de prevenţie stabilită prin Planul de măsuri pentru sistemul penitenciar, după încetarea stării de urgenţă, continuând implementarea măsurilor igienico-sanitare, monitorizarea medicală a tuturor persoanelor private de libertate şi triajul epidemiologic al poliţiştilor de penitenciare, atât la intrarea, cât şi la ieşirea din serviciu, conform planificărilor”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.