Patru bărbaţi din Afganistan au fost depistaţi, vineri, de jandarmi în centrului Aradului. Ei au venit din Serbia şi intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen, dar din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şi pentru că îşi terminaseră proviziile au decis să rămână în România şi să ceară azil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Arad, vineri, la un obiectiv aflat în responsabilitatea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, s-au prezentat patru bărbaţi care, la vederea jandarmului aflat în serviciul de protecţie a obiectivului, au spus că sunt din Afganistan şi solicită azil.
 
"Având în vedere contextul pandemic, jandarmul a luat imediat măsura izolării acestora, pentru a nu fi în contact cu alte persoane şi a solicitat în sprijin echipajul de intervenţie. Din discuţiile purtate, jandarmii au aflat că bărbaţii au venit din Serbia în cursul nopţii şi doresc să ajungă în spaţiul Schengen, însă datorită condiţiilor meteo nefavorabile şi terminarea proviziilor, au decis să rămână în România solicitând azil”, se arată în comunicatul Jandarmeriei. 
 
Conform procedurilor, cei patru bărbaţi au fost predaţi Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad în vederea continuării cercetărilor pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care aceştia au ajuns pe teritoriul României.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.