Senatorul brazilian Chico Rodrigues a fost prins de poliţie, într-o descindere, cu bani ascunşi între fese, în cadrul unei anchete cu privire la abuzuri de fonduri destinate covid-19, declară o sursă la curent cu dosarul pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rodrigues reprezintă în Senat statul Roraima (nord). El a fost ales adjunct al liderului agendei administraţiei preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro, care a ajuns preşedinte făcându-şi campanie împotriva corupţiei guvernelor anterioare.

Senatorul a fost suspendat joi din Camera superioară a Parlamentului brazilian - pe operioadă de 90 de zile - că către judecătorul Curţii Supreme Luís Roberto Barroso, care a subliniat că Senatul poate decide permanentizarea măsurii.

”Echipa de poliţie deţine o înregistrare video a unei a doua percheziţii corporale”, a scris în hotărâre Barroso.

”Având vedere, în acest caz, felul în care senatorul Chico Rodrigues a ascuns banii - destul de adânci în lenjeria intimă -, eu n-aş folosi imaginile în acest raport, pentru a nu crea o jenă şi mai mare”, scrie el.

Rodrigues a confirmat într-un comunicat că i-a fost percheziţionată casa miercuri, însă fără să dea detalii. El neagă orice faptă reprobabilă şi subliniază că a fost ”curat” în cei 30 de carieră politică.

Contactat  de Reuters, biroul său nu a comentat imediat cu privire la găsirea banilor în pantalonii sentaorului, o informaţie amplu mediatizată pe surse de către presa braziliană.

Poliţia braziliană a refuzat să comenteze, invocând confidenţialitatea anchetei.

Ea aprecizat într-un comunicat, miercuri, că a efectuat descinderi în cadrul unei anchete cu privire la o presupusă utilizare abuzivă a unor fonduri parlamentare destinate ministrului Sănătăţii în lupta împotriva covid-19 în Roraima .

Bolsonaro a subliniat joi că operaţiunile poliţiei sunt dovada faptului că Guvernul său luptă împotriva corupţiei.

”Nu există corupţie în Guvernul meu, iar noi luptăm împotriva corupţiei, orinde s-ar afla”, a declarat el la sediul preşedinţiei.

Credibilitatea lui Bolsonaro în lupta împotriva corupţiei a scăzut după campania sa electorală.

Fostul său ministru al Justiţiei Sergio Moro, un fost judecător extrem de popular, celebru prin poziţia sa dură împotriva corupţiei, a demisionat anul acesta, acuzându-l pe Bolsonaro de amestec în anchete în vederea obţinerii unui câştig personal. Bolsonaro respinge aceste acuzaţii.

Unul dintre fiii preşedintelui este anchetat într-un caz de corupţie la Rio de Janeiro, însă tatăl său neagă orice faptă condamnabilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.