Senatul a adoptat miercuri, în calitate de prim for sesizat, proiectul de lege care va permite avocaţilor să aibă sediu în viitorul Cartier al Justiţiei. Iniţiativa legislativă a senatorului PSD Robert Cazanciuc, senatorului USR George Dircă şi senatorului PNL Daniel Fenechiu, aflată în procedură de urgenţă în Parlament, creează cadrul legal necesar exproprierii pentru cauza de utilitate publică, în vederea construirii „Cartierului Justiţiei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea articolului 2 din Legea 255/2010 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publică, necesara realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local, urmând a fi declarate de utilitate publică lucrarile de interes public naţional de construcţie, reabilitare, modernizare şi reconversie funcţională, pentru construcţii administrative necesare funcţionării sistemului judiciar şi a activităţii avocaţilor, barourilor şi a Uniunii Naţionale a Barourilor din România.

„lucrări de interes public naţional de construcţie, reabilitare, modernizare şi reconversie funcţională, pentru construcţii administrative necesare funcţionării sistemului judiciar şi a activităţii avocaţilor, barourilor a Uniunii Naţionale a Barourilor din România”, arată propunerea de lege.

De asemenea, „Ministerul Justiţiei, pentru lucrări de interes public naţional de construcţie, reabilitare, modernizare reconversie funcţională, pentru constructs administrative necesare funcţionării sistemului judiciar şi a activităţii avocaţilor, barourilor şi a Uniunii Naţionale a Barourilor din România”, conform sursei citate. 

Senatul a votat miercuri ca prin for sesizat, decizională pe proiect fiind Camera Deputaţilor. 

  
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.