Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi seară, că trebuie luate măsuri ”mai hotărâte” dacă dorim să limităm răspândirea pandemiei şi, având în vedere creşterea numărului de cazuri, se impun restricţii, însă acestea vor fi decise de specialişti şi Guvern. În legătură cu trecerea şcolilor la predarea online, Iohannis a spus că autorităţile vor să menţină şcolile deschise cât mai mult posibil şi, dacă se va trece la scenariul roşu, se va trece treptat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”E clar că în acest moment trebuie să luăm măsuri mai hotărâte, dacă vrem să încetinim răspândirea acestei pandemii. Pe de altă parte trebuie să vedem în ce fel de societate vrem să trăim, dacă vrem să trăim într-o societate panicardă sau o societate care îşi duce democraţia mai departe. E obligatorie realizarea unor alegeri pentru a avea un nou Parlament cu puteri depline, iar acest lucru se va realiza pe 6 decembrie”,  afirmat, marţi, Klaus Iohannis, într-o cnferinţă de presă.

Întrebat despre trecerea şcolilor la scenariul roşu, predare exclusiv online, Iohannis a afirmat: ”Eu cred că autorităţile trebuie să menţină şcoala în funcţiune atât cât se poate. Sigur dacă vor fi multe cazuri, se va trece la şcoala online, dar nu peste tot şi nu deodată”.

În legătură cu impunerea unor restricţii, anunţate deja de premierul Ludovic Orban, şeful statului a afirmat: ”Aceste lucruri vor fi evaluate de experţi, iar CNSU va lua măsurile care se impun. Având o creştere a cazurilor, e evident că anumite restricţii trebuie impuse pentru a stopa cât de mult această creştere. Care vor fi aceste măsuri, va fi propus de experţi şi aprobat de Guvern”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.