Mii de nord-coreeni s-au adunat în Piaţa Kim Il Sung, la Phenian, pentru a-şi exprima susţinerea faţă de Guvern, iar spre deosebire de defilarea militară care a avut loc cu două zile mai înainte, toţi purtau mască de protecţie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această adunare, care a avut loc luni, a fost organizată de către autorităţi pentru a marca începutul ”campaniei de 80 de zile” - o mobilizare masivă menită să relanseze economia în dificultate, înainte de organizarea în ianuarie a unui Congres excepţional al Partidului Muncitorilor (unic).

Apelul la o asemenea mobilizare - care constă în ore suplimentare de muncă şi sarcini suplimentare - este curentă în Coreea de Nord, odată cu apropierea unor mari evenimente.

Militarii, muncitorii şi studenţii adunaţi luni purtau toţi mască de protecţie şi agitau sloganuri ca ”Să urmăm paşii dragului nostru conducător, tovarăşul Kim Jong Un”.

Diferenţa era izbitoare faţă de defilarea militară uriaşă care a avut loc sâmbătă, cu ocazia marcării a 75 de ani de la înfiinţarea Partidului Muncitorilor.

La defilare, nici Kim şi nici ceilalţi participanţi nu au avut faţa acoperită.

În cadrul defilării - la care regimul şi-a exhibat cele mai mari rachete intercontinentale -, liderul nord-coreean a dat asigurări că ”nu există nici măcar o persoană” bolnavă de covid-19 în ţara sa şi le-a mulţumit locuitorilor, care au rămas sănătoşi.

Phenianul şi-a închis frontiera, în ianuarie, pentru a împiedica o răspândire a epidemiei apărute la vecinul său chinez.

Kim şi alţi oficiali de rang înalt au fost fotografiaţi duminică fără mască, în timp ce asistau la un eveniment de propagandă. Majoritatea spectatorilor aveau faţa acoperită.

Aniversarea partidului unic a avut loc într-un context intern foarte încărcat, din cauza impactului pandemiei şi unei serii de taifunuri care au afectat dur această ţară căreia i se aplică şi sancţiuni economice drastice.

Vicepreşedintele Comisiei Afacerilor de Stat Pak Pong Ju a anunţat că următoarele 80 de zile vor fi ”cruciale pentru progresul nostru revoluţionar”, potrivit cotidianului oficial nord-coreean Rodong Sinmun.

”Dacă ratăm această ocazie unică şi ne întârziem progresul, am putea să ne confruntăm cu provocări teribile şi multiple”, a subliniat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.