Candidatul PNL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş, Emanuel Soare, care a demisionat din funcţia de prefect pentru a participa la alegeri şi a pierdut în faţa candidatului PSD şefia CJ, a fost repus în funcţie, el depunând jurământul de credinţă luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Emanuel Soare, numit prefect al judeţului Argeş în luna februarie a acestui an, a renunţat la funcţie pentru a candida, la scrutinul din 27 septembrie, pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş sub sigla PNL.
 

Soare, care are un CV conform căruia este doctor în ştiinţele educaţiei, autor şi co-autor al mai multor cărţi şi are experienţă ca manager de proiect în numeroase proiecte europene, a pierdut însă alegerile, el obţinând 28,22% din voturile argeşenilor. Scrutinul a fost câştigat cu un scor electoral de peste 42% de Ion Mînzînă (PSD), al cărui CV arată că şi-a început cariera profesională ca lăcătuş mecanic la Combinatul Petrochimic Piteşti, a fost muncitor la CAP Mărăcineni şi la Întreprinderea Comerţului cu ridicata pentru produse alimentare Argeş în anii 1980, după care a mers la facultate şi a ajuns să ocupe diverse funcţii, în unele dintre ele fiind propulsat de partidele politice prin care a trecut.
 
După ce a pierdut alegerile, liberalul Emanuel Soare a revenit pe funcţia de prefect. Astfel, prin Hotărârea 815 din 1 octombrie 2020 semnată de premierul Ludovic Orban şi contrasmenată de ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela, a fost repus temporar în funcţia de prefect de Argeş, iar luni a depus jurământul. 
 
Ceremonia a avut loc într-un cadru restrâns, prin teleconferinţă, în sala de ceremonii a Instituţiei Prefectului Argeş, în prezenţa subprefecţilor Corneliu Cîrstea şi Andrei Ciungu şi a mai multor şefi de instituţii deconcentrate din judeţ.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.