Partidul Prahova în Acţiune, formaţiune politică recent înfiinţată de către fondatorii unei organizaţii neguvernamentale, a reuşit să depăşească pragul electoral şi să obţină două mandate în Consiliul Judeţean Prahova, conform rezultatelor finale ale scrutinului din 27 septembrie, anunţate de către autorităţi joi. Tot la CJ Prahova, considerat fief al PSD, social-democraţii au pierdut preşedinţia cu o diferenţă de aproape 30.000 de voturi în favoarea unui candidat care raportează datorii de sute de mii de euro, dar şi împrumuturi acordate Partidului Naţional Liberal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cinci partide, alianţe politice sau electorale au obţinut mandate în Consiliul Judeţean Prahova, iar printre acestea se numără şi Partidul Prahova în Acţiune, care a reuşit să treacă pragul electoral şi să obţină două mandate în forul decizional la nivel de judeţ.
 
Formaţiunea politică reuneşte membrii unei asociaţii care şi-a propus să se implice în promovarea iniţiativelor propuse de ploieştenii care doresc să se implice în viaţa civică, iar în câţiva ani, ca urmare a implicării în viaţa comunităţii, fondatorii au reuşit să devină cunoscuŢi pe plan local şi să obţină un scor electoral care să le permită intrarea în administraţia locală. 
 
Partidul a reuşit, de asemenea, să obţină două mandate în Consiliul Local Ploieşti. 
 
Marile partide au mers în competiţia pentru Consiliul Judeţean sub forma unor alianţe. Astfel, PNL, USR şi PLUS au format o alianţă care a reuşit să obţină majoritatea, adjudecându-şi 17 mandate, PSD, Pro România şi PPU-SL au format Alianţa pentru Prahova care a obţinut 11 mandate de consilieri judeţeni, ALDE şi PMP au obţinut câte trei mandate în CJ Prahova, conform rezultatelor finale. 
 
Candidatul partidelor de dreapta, Iulian Dumitrescu, l-a învins pe preşedintele în funcţie al Consiliului Judeţean Prahova, social-democratul Bogdan Toader, la o diferenţă de aproape 30.000 de voturi. 
 
Născut în Prahova, la Vălenii de Munte, Iulian Dumitrescu şi-a început ascensiunea politică ca parlamentar de Călăraşi. Numele său a atras atenţia presei care a scris în repetate rânduri despre afacerile pe care firme la care a fost asociat le-au încheiat cu instituţii publice din statul român, între care Consiliul Judeţean Călăraşi. Dumitrescu susţine că după intrarea în politică a cesionat acţiunile la firmele pe care le-a deţinut. 
 
Conform declaraţiei sale de avere, numai în ultimii ani, din 2014 şi până în prezent, Dumitrescu şi soţia sa au cumpărat două terenuri intravilane în Berceni, Ilfov, totalizând 5.000 de metri pătraţi, dar şi două terenuri de 9.450, respectiv 6.872 de metri pătraţi în extravilanul localităţii Răzvad din judeţul Dâmboviţa. 
 
În cea mai recentă declaraţie de avere completată în luna iunie a acestui an, preşedintele ales al Consiliului Judeţean Prahova raportează datorii de sute de mii de euro. Astfel, Dumitrescu are un credit de peste 147.000 de euro la o bancă şi împrumuturi de valoare şi mai mare luate de la persoane fizice. Astfel, el a trecut în declaraţia de avere un împrumut de 180.000 de dolari americani luat în anul 2012 de la o persoană fizică şi alte două împrumuturi de 200.000 de lei, respectiv 100.000 de euro luate de la o anume Angelica Marilena Lambrea în anul 2016. Cei doi creditori persoane fizice ale noului şef al CJ Prahova au agreat cu acesta ca banii să fie returnaţi în termene cuprinse între cinci şi zece ani.
 
Cu toate că are datorii, Iulian Dumitrescu este unul dintre finanţatorii PNL. El a împrumutat partidul, conform declaraţiei sale de avere, cu 45.000 de lei, dar are şi aproape 50.000 de lei daţi sub formă de împrumut unor persoane fizice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.