Preşedintele american Donald Trump recunoaşte, într-o înregistrare făcută publică, faptul că se înţelege bine cu lideri străini ”duri şi răi”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste confidenţe, înregistrate de jurnalistul de investigaţie Bob Woodward, au fost difuzate de postul NBC cu o zi înainte de apariţia cărţii ”Rage” - o cronică a preşedinţiei sale pe baza a 18 interviuri în cei doi.

În acest fragment, Donald Trump revine asupra relaţiilor sale cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a pus căluş presei şi a încarcerat zeci de mii de opozanţi, în urma unei lovituri de stat eşuate, în 2016.

”Mă înţeleg foarte bine cu Erdogan, chiar dacă nu sunt obligat, pentru că toată lumea spune «ce tip oribil»”, mărturiseşte el în această înregistrare care datează de la 22 ianuarie, după care îşi lărgeşte afirmaţia la toţi omologii săi străini.

”Vreau să vă spun că, cu cât sunt mai duri şi mai răi, cu atât ne înţelegem mai bine”, spune el.

”Îmi veţi explica asta într-o zi, ok?”, îi întreabă interlocutorul său.

”Cel mai uşor este, poate, cu cei care îmi plac cel mai puţin sau mai degrabă cu cei cu care mă înţeleg cel mai puţin bine”.

Trump a legat o relaţie deosebită cu preşedinţii chinez Xi Jinping, rus Vladimir Putin sauprinţul moştenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman - acuzaţi toţi de încălcări grave ale drepturilor omului.

Preşedintele americans-a întâlnit, de asemenea, în trei rânduri, cu liderul nord-coreean Kim Jong Un şi laudă cu regularitate buna lor înţelegere, mergând până la a spune că s-au ”îndrăgostit”.

Invers, relaţiile sale sunt mai degrabă abia călduţe cu liderii ţărilor aliate, mai ales cu cancelarul german Anegla Merkel.

În interviurile sale cu Bob Woodward, cunoscut după ce a dezvăluit scandalul Watergate, care a antrenat demisia preşedintelui Richard Nixon în 1974, Donald Trump a făcut şi alte mărturisiri stânjenitoare.

Într-o primă înregistrare, difuzată săptămâna trecută, el recunoaşte că a ascuns în mod voit gravitatea pandemiei covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.