Preşedintele american Donald Trump a anunţat că va graţia marţi o persoană „foarte, foarte importantă” şi a adăugat că nu este vorba despre avertizorul de integritate Edward Snowden sau despre fostul consilier pe probleme de securitate naţională Michael Flynn, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump le-a spus luni reporterilor în Air Force One: „Mâine voi graţia o persoană care este foarte, foarte importantă”.

El a refuzat să dea detalii şi s-a rezumat la a spune că nu este vorba despre Flynn sau Smowden, care este acuzat că a dezvăluit informaţii secrete şi care se află în prezent în Rusia.

Sâmbătă, preşedintele Trump a spus că are în vedere graţierea lui Snowden, care a trimis în 2013 către organizaţii de presă documente clasificate ce dezvăluiau operaţiuni vaste de supraveghere naţională şi internaţională făcute de NSA (National Security Agency).

Flynn a pledat de două ori „vinovat” că a minţit FBI despre convesaţiile lui cu ambasadorul rus Sergei Kisliak. Departamentul american de Justiţie a căutat să renunţe la cazul împotriva lui Flynn la presiunile lui Trump şi ale aliaţilor.

Luna trecută, Trump s-a folosit de puterea prezidenţială pentru a modifica sentinţa consilierului şi prietenului său Roger Stone, care a fost condamnat pentru sperjur în faţa legislatorilor care investighează intervenţia Rusiei în alegerile americane din 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.