Şapte focare de infecţie cu SARS-Cov2 sunt active în judeţul Buzău, cel mai mare dintre acestea fiind la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, unde sunt confirmate cu noul coronavirus 12 persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău, cele şapte focare active din judeţ sunt la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău - Secţia ATI, unde sunt 12 persoane confirmate pozitiv, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă - 3 persoane confirmate pozitiv, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău - Secţia Neonatologie - 3 persoane confirmate pozitiv, o fundaţie din comuna Cernăteşti care deţine un cămin de bătrâni în localitatea Aldeni, unde există 4 persoane confirmate pozitiv, două firme din municipiul Buzău, unde sunt confirmate patru, respectiv cinci persoane, şi la Căminul pentru persoane vârstnice ”Sfinţii Constantin şi Elena” din Costeşti, unde sunt 4 angajaţi şi 7 beneficiari confirmaţi pozitiv.

DSP a recomandat în cazul acestora măsuri precum: internarea persoanelor confirmate Covid-19, testarea contacţilor simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalţi membri ai familiei care locuiesc la aceeaşi adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie terminală.

De asemenea, în urma anchetei epidemiologice desfăşurate de DSP Buzău la Căminul pentru persoane vârstnice ”Sfinţii Constantin şi Elena” Costeşti, s-a dispus izolarea şi tratarea rezidenţilor la nivelul unităţii, motivat de patologia acestora.

În judeţul Buzău, s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, 25 de cazuri noi de coronavirus. De la debutul pandemiei au fost infectate cu SARS-CoV-2 1.581 de persoane, din care 41 au murit, iar alte 971 s-au vindecat. De asemenea, la Buzău se află în izolare la domiciliu 207 persoane, iar alte 467 sunt în carantină.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.