Un puternic incendiu de vegetaţie a izbucnit luni dimineaţă în apropiere de Bucureşti, pompierii intervenind cu 10 autospeciale. Laboratorul mobil al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bucureşti şi echipele Gărzii de Mediu s-au deplasat la incendiul de la Periş, iar măsurătorile făcute au indicat că, până în prezent, nu sunt creşteri ale concentraţiilor poluanţilor care pot pune în pericol sănătatea populaţiei. În schimb, amploarea incendiului care a antrenat şi batalurile de dejecţii de la fosta fermă provoacă un disconfort olfactiv puternic, arată Ministerul Mediului. Proprietarul fostei ferme de porci unde a izbucnit focul a fost amendat, în aprilie, pentru un alt incendiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Ministerul Mediului, despre incendiul de la Periş: Până în prezent, nu sunt creşteri ale concentraţiilor poluanţilor care pot pune în pericol sănătatea populaţiei

”Incendiu de vegetaţie în Periş, la batalurile fostei ferme de porci”, a anunţat luni ISU Bucureşti - Ilfov.

ISU intervine cu 10 autospeciale de stingere. Incendiul se manifestă pe aproximativ 7-10 hectare, conform ISU.
De asemenea, a fost transmis şi mesaj prin RO ALERT pentru sectorul 1, Periş, Snagov, Corbeanca, Buftea şi Otopeni.
Vineri dimineaţă, un puternic incendiu a izbucnit tot în apropierea Capitalei, în Chitila, unde au luat foc mase plastice, gunoi menajer şi vegetaţie uscată pe o suprafaţă de 7000 de metri pătraţi. Flăcările au cuprins şi un utilaj pentru sortarea deşeurilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.