O substanţă chimică neidenficată a fost găsită de pompieri într-un seif aflat într-o clădire dezafectată din Piatra Neamţ, aceştia fiind solicitaţi să intervină chiar de proprietarul clădirii respective.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului petnru Situaţii de Urgenţă Neamţ, pompierii au fost solicitaţi să intervină, joi, pentru deblocarea unui seif ce conţinea o substanţă chimică neidentificată, iar cererea a fost făcută de proprietarul unei clădiri dezafectate din Piatra Neamţ, aflată din stada Migdalelor.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare şi o autospecială complexă de intervenţie din cadrul Detaşamentului Piatra Neamţ şi o autospecială CBRN din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iaşi.

“Pompierii au deschis seiful cu ajutorul echipamentelor speciale pentru descarcerare. În interiorul seifului a fost găsit un pachet ce conţinea o substanţă chimică solidă. Substanţa va fi preluată de un operator economic autorizat”, au precizat reprezentanţii ISU Neamţ.

La această misiune au participat reprezentanţii instituţiilor abilitate în gestionarea unor astfel de situaţii de urgenţă, a mai precizat sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.