Poliţiştii de frontieră de la Poliţia de Frontieră Drobeta Turnu Severin - judeţul Mehedinţi au depistat sâmbătă, în jurul miezului nopţii, că şase sirieni voiau să treacă ilegal frontiera peste Dunăre, cu o ambarcaţiune. Cetăţenii din Siria au vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani. Aceştia au declarat că au trecut cu barca frontiera din Serbia în România, iar pe teritoriul statului vecin au fost ajutaţă de un cetăţean străin. Cei şase voiau să îşi continue deplasarea spre ţări din vestul Europei. A fost întocmit dosar sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În data de 02.08.2020, în jurul orei 00.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin - judeţul Mehedinţi au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, o ambarcaţie care a intrat în apele teritoriale româneşti, după care s-a întors. Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă, în urma căreia au depistat şi reţinut la malul românesc al Dunării, pe direcţia localităţii Ostrovul Corbului, şase cetăţeni străini, toţi bărbaţi”, potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră Române.

Sursa citată mai spune că „persoanele au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului”. 

„În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că sunt cetăţeni din Siria, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor, persoanele au declarat că au trecut frontiera din Serbia în România cu barca, pe teritoriul statului vecin fiind ajutaţi de către un cetăţean străin. Aceştia intenţionau să-şi continue deplasarea spre ţări din vestul Europei”, mai arată sursa menţionată.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun, mai spune comunicatul de presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.