Sindicalişti din sănătate protestează miercuri, la sediul Guvernului, ei depun un memoriu prin care solcită, printre altele, acordarea sporurilor legale pentru toţi cei care lucrează cu pacienţi bolnavi de COVID 19 sau suspecţi, precum şi reducerea programului de lucru adaptat la nevoile de recuperare a personalului care lucrează purtând echipament de protecţie. O delegaţie a protestatarilor a fost primită de premier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”Prim-ministrul Ludovic Orban a avut astăzi o scurtă întrevedere cu reprezentanţii Sindicatului Sanitas în cadrul căreia au fost abordate câteva dintre punctele de vedere enunţate de sindicalişti în memoriul depus la Cabinetul premierului. În cursul zilelor următoare, prim-ministrul împreună cu ministrul Sănătăţii vor continua discuţiile cu reprezentanţii Sindicatului Sanitas pentru soluţionarea problemelor semnalate de cadrele medicale”, a anunţat Executivul după întâlnire.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Îmbrăcaţi în echipamentul de protecţie specific celor care intră în contact cu pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, mai mulţi sinidcalişti  din sănătate s-au aflat  la Palatul Victoria, pentru a depune un memoriu adresat prim-ministrului Ludovic Orban.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

În afară de reluarea dialogului social, ei mai cer acordarea sporurilor legale  pentru toţi cei care lucrează cu pacienţi bolnavi de COVID 19 sau suspecţi, precum şi reducerea programului de lucru adaptat la nevoile de recuperare a personalului care lucrează purtând echipament de protecţie.

De asemenea solicită să fie identificate forme de recuperare a capacităţii de muncă a celor celor care lucrează în sănătate şi în domeniul asistenţei sociale, precum şi creşterea salariilor la nivelul corespunzător anului 2022 şi raportarea tuturor sporurilor la salariul de bază actual, dar şi acordarea stimulentului de risc pentru toţi salariaţii din sănătate aflaţi în activitate în această perioadă.

Premierul a primit o delegaţie de trei persoane pentru a discuta pe marginea revendicărilor medicilor care s-au aflat în faţa Palatului Victoria pentru a depune un memoriu, a anunţat Executivul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.