Aproximativ 10.000 de oameni au demonstrat sâmbătă în oraşul Khabarovsk din estul Rusiei pentru eliberarea guvernatorului Serghei Furgal, reţinut săptămâna trecută sub suspiciunea de crimă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Furgal, membru al Partidului Liberal Democrat, este guvernator al regiunii Khabarovsk din 2018, când l-a învins pe rivalul din partidul care îl sprijină pe preşedintele Vladimir Putin.

Săptămâna trecută, Furgal a fost dus la Moscova, unde se află în arest preventiv după ce a fost acuzat că a fost implicat în orchestrarea uciderii mai multor oameni de afaceri în urmă cu 15 ani. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă închisoarea pe viaţă. El neagă acuzaţiile.

De la reţinerea lui, în Khabarovsk au avut loc mai multe proteste.

Sâmbătă, oamenii au blocat o arteră importantă a oraşului. Unii au cerut eliberarea guvernatorului, alţii, un proces transparent.

„Oamenii au venit aici pentru a-şi apăra drepturile de vot: Noi l-am ales, aşa că daţi-ni-l înapoi”, a spus unul dintre demonstranţi.

Sâmbăta trecută, aproximativ 12.000 de oameni au participat la un marş în Khabarovsk. Astăzi, potrivit primăriei, s-au adunat mai puţin de 10.000 de oameni. Protestul a fost paşnic şi nu a fost nimeni reţinut.

Unele entităţi media locale au estimat că numărul demonstranţilor a fost semnificativ mai mare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.