Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa a verificat un magazin de produse asiatice din oraşul Cernavodă şi a decis închiderea acestuia pentru o perioadă de şase luni, după ce au fost constatate mai multe abateri, printre care fierbătoare care pun în pericol viaţa consumatorilor şi jucării aflate pe sistemul de alertă european.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful CJPC Constanţa, Horia Constantinescu, a declarat că, în urma verificării de la magazinul de produse asiatice Zang Shi Express, pe data de 13 iulie a primit decizia de suspendare a activităţii acestuia pentru o perioadă de şase luni, hotărârea fiind luată la solicitarea Comisariatului Constanţa.

El a mai spus că produsele chinezeşti vândute în asemenea magazine nu respectă nicio normă europeană.

”Este încă un mesaj ferm, transmis acestor operatori economici, de la care nu ne vom abate. Nu suntem lada de gunoi a Asiei. De la fierbătoare ce le pun într-un real pericol viaţa consumatorului până la jucăriile aparent inofensive dar prezente pe sistemul de alertă European rapEx, toate aceste produse trebuie retrase fără a expune consumatorii”, a afirmat Horia Constantinescu.

El a precizat că asemenea acţiuni de control vor continua şi în perioada următoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.