Armata cineză a autorizat folosirea în rândul trupelor a unui vaccin împotriva covid-19, conceput de către un institut de cercetare militar şi o companie farmaceutică, a anunţat luni întreprinderea, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Laboratoarele din întreaga lume se întrec în găsirea unui remediu la SARS Cov-2, noul coronavirus descoperit prima oară în 2019 în China şi care a ucis deja peste 500.000 de oameni în lume.

Aproape jumătate dintre cele 17 vaccinuri care se află în prezent în teste clinice - adică pe om - sunt dezvoltate de către institute chineze, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Între aceste vaccinuri, societatea chineză CanSinoBIO colaborează cu Academia Militară de Ştiinţe Medicale la unul dintre vaccinurile împotriva covid-19 cele mai avansate la ora actuală.

”Datele testelor clinice au arătat un profil bun al securităţii şi un nivel mare de răspuns imunitar umoral şi celular”, îşi exprimă satisfacţia compania într-un comunicat transmis Bursei din Hong Kong, unde este cotată.

Comisia Militară Centrală - instituţia în subordinea căreia se află armata chineză - a dat undă verde, la 25 iunie, unei utilizări a vaccinului pe militari, a anunţat ea.

Era neclar imediat dacă această autorizare implică o campanie de vaccinare în armata chineză - care numără aproximativ două milioane de oameni.

Ministerul chinez al Apărării, contactat de AFP pe această temă, nu a răspuns.

CanSinoBIO subliniază în comunicat că nu poate garanta încă faptul că vaccinul său va fi comercializat marelui public.

OMS a anunţat că, în afară de cele 17 vaccinuri împotriva covid-19 testate pe om, alte 132 de vaccinuri se află în prezent în faza de evaluare preclinică.

Niciun vaccin nu a primit autorizaţie de comercializare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.